1002. Casa a Fané de Baix

Client: privat
Localització: Llançà
Superfície: 175 m2
Pressupost: 225.000
Redacció projecte: 2010 realització: 2010-2012

Una línea recta delimitava la distància mínima de vint metres fins a les fites que marquen la Zona Marítima Terrestre davant de la qual no es pot construir.

Els propietaris volien una casa contemporània, senzilla, pràctica i de fàcil manteniment.

Al davant, una cala i un fantàstic penyasegat de Llançà, al darrera, el sud i, per tant, el sol. El projecte parteix d’aquesta realitat. Per això vam imaginar la casa amb un tall al mig que permetés enmarcar el penyasegat i alhora facilités l’entrada del sol per l’altra façana. Al mig d’aquell tall l’espai on menjar: a un costat la cuina i a l’altra costat la sala d’estar.

A la planta inferior, en relació directa amb el terreny i amb el camí que porta a la cala hi ha les habitacions. El tractament d’aquesta planta, com si fos el sòcol de l’habitatge, amb un altre material i color ens va ajudar a trencar la linealitat marcada pel límit màxim construible de la llei de costes.